Personvernerklæring Drive Mobility AS

Dine personlige data

Drive Mobility AS beskytter din personlige integritet og strever alltid etter å beskytte dine personopplysninger på best mulig måte. Her beskriver vi:

  • Hva slags informasjon vi samler inn om deg og hvorfor.
  • Hvordan denne informasjonen brukes.
  • Hvilke valg og rettigheter du har i forhold til dine personopplysninger.

Hvem er ansvarlig for personopplysninger?

Drive Mobility AS er personopplysningsansvarlig for behandlingen av dine personopplysninger, med mindre annet er spesifisert i denne informasjonen.

Hvilken informasjon samler vi inn om deg?

Vi samler inn informasjon om deg i forbindelse med at du bruker tjenestene våre og besøker nettstedet vårt. For å gi deg et klart bilde av vår håndtering av dine personopplysninger, har vi delt inn personopplysningene i ulike formål basert på hvordan de samles inn.

Informasjon som du selv oppgir til oss. I forbindelse med registrering som bruker på Drive, legge ut en annonse, lage overvåkninger og lister eller når du kontakter andre brukere på Drive som annonserer kjøretøyene sine, oppgir du opplysninger om deg selv som navn, adresse, alder, telefonnummer og e-postadresse, men også innhold i meldinger og annonser. Personopplysninger i denne kategorien er de du aktivt oppgir til oss ved for eksempel å sende meldinger, fylle ut skjemaer eller når du gir oss tilbakemelding.

Informasjon som samles inn når du bruker tjenestene våre. I forbindelse med din bruk av tjenestene våre behandler vi opplysninger om deg som samles inn automatisk. For eksempel samler vi inn informasjon om hvordan du bruker tjenestene våre, hvilke sider du besøker og hvordan du oppfører deg på nettsiden vår og i appene våre. Vi samler også inn informasjon om hvilken type enhet du bruker når du besøker nettsiden vår, det vil si om du bruker en datamaskin, et nettbrett eller en mobiltelefon. Vi registrerer også hvilken nettleser og IP-adresse du bruker. I forbindelse med å vise deg annonser samler vi inn informasjon om hvilke annonser du klikker på og hvilke annonser vi har vist deg. Informasjonen som samles inn kan deles inn i følgende kategorier:

Hvordan du bruker tjenestene. Når du bruker tjenestene våre i forbindelse med å besøke nettstedet vårt eller bruke appene våre, registreres aktiviteten din automatisk i våre datalogger. Vi samler inn informasjon om hvilke typer biler du ser på, de ulike typene søk du gjør og hvor lenge du har besøkt nettsiden vår.

Hvor du er (stedsinformasjon). Når du bruker tjenestene våre, beregner vi din omtrentlige geografiske posisjon, basert på IP-adressen du bruker. Hvis du godtar at appene våre bruker posisjonstjenester, får vi tilgang til din GPS-posisjon, som gir oss en mer detaljert geografisk posisjon. Stedstjenester brukes til å la deg søke etter bilannonser som er i nærheten av deg og gir deg muligheten til enkelt å indikere hvor du er når du annonserer. Vi bruker også posisjonen din til å gi deg tilpasset innhold, for eksempel tips som er relevante for deg der du er. Vi bruker også din plassering for å vise deg annonsering skreddersydd til området du befinner deg i. Informasjonen kan også brukes av oss i forbindelse med utvikling av nye produkter og tjenester. Du kan alltid slå av posisjonen din selv ved å slå av posisjonstjenester på telefonen eller nettbrettet. I slike tilfeller vil vi da kun bruke din IP-adresse til å beregne din omtrentlige geografiske plassering.

Teknisk informasjon om enheten din og internettforbindelsen. Vi samler inn informasjon om datamaskinen, telefonen, nettbrettet eller annen enhet du bruker som samhandler med tjenestene våre og hvordan den er koblet til Drive’s tjenester. Dette kan inkludere informasjon om hvilket operativsystem du bruker, nettleserversjon og IP-adresse.

Informasjonskapsler og annet innhold lagret lokalt på datamaskinen din. Når du bruker tjenestene, bruker vi ulike verktøy for å prøve og gjenkjenne deg og lære mer om deg som bruker. For eksempel bruker vi informasjonskapsler for å analysere hvordan du bruker Drive. Informasjonskapsler betyr også at du ikke trenger å logge på hver gang du besøker nettsiden vår. Hvis du vil vite mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler og lokal lagring av data, kan du lese mer i Drive’s retningslinjer for informasjonskapsler.

Informasjon fra andre kilder. Vi samler inn informasjon fra andre kilder, typisk våre partnere, annonsekunder, måleverktøy og andre leverandører. For eksempel kan en reklameklient gi oss informasjon om hva som skjedde etter at du klikket på annonser som ble vist på en av nettsidene våre. Slik informasjon gjør oss i stand til å måle effekten av annonseringen og kunne presentere mer relevant reklame og innhold for deg i fremtiden. Vi samler inn og behandler informasjon om kjøretøy annonsert på Drive fra eksterne kilder for å vise mer fullstendig informasjon om kjøretøyene og for å kontrollere at kjøretøyene ikke er stjålet eller tuklet med.

Vi bruker lokal lagring, som betyr at data lagres lokalt på enheten din (f.eks. datamaskin, mobiltelefon eller nettbrett) via nettleseren din. En type lokal lagring er informasjonskapsler. Informasjonskapsler er små tekstfiler med informasjon om for eksempel brukerinnstillinger, informasjon om hvordan du har surfet, hvilken nettleser du bruker og hvilke annonser eller reklamer som har blitt vist til deg. Vi kan bruke denne informasjonen til å gjøre innholdet i våre funksjoner og tjenester mer personlig og relevant for deg for å gjøre ditt besøk på Drive så hyggelig som mulig. Hvis du vil vite mer om hvordan vi bruker informasjonskapsler og lokal lagring av data, kan du lese mer i Drive’s retningslinjer for informasjonskapsler.

Hva bruker vi dine personopplysninger til?

Annonser og søk etter annonser. Drive er en digital markedsplass for biler hvor du som besøkende kan søke etter bilannonser eller annonsere din egen bil for salg. I forbindelse med ditt besøk på Drive har du mulighet til å opprette varsler på biler til salgs og kontakte annonsører. For at vi skal kunne levere disse tjenestene til deg, må vi behandle dine personopplysninger. Eksempler på personopplysninger som vi behandler er informasjon om hvilke søk du har gjort og hvilke overvåkinger du har registrert for å skape en så relevant brukeropplevelse for deg som mulig.

Formål Behandlinger som utføres Kategorier av personopplysninger
Annonser og søk etter annonser Når du søker etter annonser, registrerer vi hvilke søk du gjør for å kunne gi deg en så god brukeropplevelse som mulig neste gang du søker etter en bil på Drive.

Når du legger inn en overvåkning, lagrer en annonse eller lager dine egne lister over annonser. Vi kan også sende deg informasjon via e-post eller push-varsler når det er nye annonser som samsvarer med overvåkningene dine.

Når du annonserer på Drive sả, gir du oss dine personopplysninger. Vi bruker denne informasjonen for å kunne kontakte deg om din annonsering og for og la andre brukere komme i kontakt med deg.

Når du betaler for våre tjenester, behandler vi din betalingsinformasjonen og din kontaktinformasjonen. Vær oppmerksom på at vi ikke får tilgang til informasjon om betalingskortet ditt, uten at denne informasjonen behandles konfidensielt av Klarna, som er betalingsleverandøren som Drive benytter seg av.

Informasjon fra annonsen din (for eksempel overskrift og bilde eller registreringsnummeret til et kjøretøy) kan videresendes til våre partnere. Et slikt eksempel kan for eksempel være hvis du ønsker å markedsføre annonsen din på Facebook.

Om du annonserer et kjøretøy på Drive, bruker vi kjøretøyets registreringsnummer for å få informasjon om kjøretøyet fra tredjeparter (for eksempel Statens veivesen). Slik kjøretøyinformasjon vises i annonsen din for å supplere informasjonen du har oppgitt om kjøretøyet og gjøre annonsen lettere å finne for potensielle kjøpere.
- Kontaktdetaljer (navn, adresse, e-postadresse og telefon)
- Registreringsnummer
- Personnummer
- Brukerbilde
- Påloggingsdetaljer
- Teknisk informasjon om din enhet og internettforbindelse.
- Informasjon om hvordan du oppfører deg på siden eller i appene våre.
- Plasseringsinformasjon
- Betalingsinformasjon lagret på enheten din.

Rettsgrunnlag: Oppfyllelse av kontrakt. Behandlingen er nødvendig for at vi skal kunne yte tjenester til deg. Berettiget interesse: Behandlingen er nødvendig for å tilfredsstille Drives berettigede interesse i å tilby en effektiv markedsplass og gi deg informasjon om hvordan personen du ønsker å gjøre forretninger med har gjort forretninger tidligere.

Kommunikasjon mellom brukere på Drive. På Drive har du mulighet til å kontakte andre brukere som annonserer bilene sine. Drive tilbyr deg en sikker måte å kommunisere på via vår meldingstjeneste. Vi behandler dine personopplysninger når du bruker meldingstjenesten. Meldinger kan bli gjennomgått om nødvendig for å forhindre eller etterforske misbruk av tjenesten.

Tilby en trygg og sikker markedsplass. En av grunnene til at Drive startet var å bidra til et tryggere bruktbilkjøpsmarked. For oss er det derfor av største betydning at du som besøkende føler deg trygg når du er på utkikk etter ny bil hos Drive. Dine data kan derfor brukes til å forhindre misbruk av tjenestene våre eller for å forhindre eller etterforske kriminalitet. Misbruk inkluderer blant annet svindel, spamming, phishing, trakassering, forsøk på uautorisert pålogging til brukerkontoer og andre handlinger som er forbudt i henhold til våre brukervilkår.

Formål Behandlinger som utføres Kategorier av personopplysninger
Tilby en trygg og sikker markedsplass Vi bruker personopplysninger knyttet til brukerens identitet, aktiviteter og tekniske data for å forebygge, forhindre, begrense og etterforske ulike former for misbruk av Drive. Med misbruk mener vi blant annet kriminelle aktiviteter (for eksempel svindel og trusler), opprettelse av falske profiler, sending av reklame-e-poster som svar på brukerannonser, phishing, trakassering, forsøk på ulovlig innlogging på brukerkontoer og andre aktiviteter som er ulovlige eller uautoriserte i henhold til vilkårene for bruk.

Vi gjennomgår annonser du legger ut på Drive, inkludert informasjon om hvordan du har annonsert tidligere, for å sikre at du følger brukerretningslinjene og forhindrer misbruk av tjenesten.

Vi samler inn og behandler informasjon som du oppgir hvis du kontakter oss for å rapportere en annonse som du synes virker mistenkelig.

Vi kan dele informasjon om din annonsering eller kommunikasjon på Drive med rettshåndhevende myndigheter, på myndighetens forespørsel, for å bistå i kriminelle etterforskninger. Ved å dele slik informasjon med myndighetene bidrar vi til å forebygge og forhindre misbruk av våre tjenester.

Drives partnere registrerer hvordan brukere klikker på annonsering på Drive med sikte på å oppdage og forhindre generering av feil klikk på annonsering og for å levere korrekte faktureringsdokumenter til annonsører.

Når du legger ut en annonse på Drive, deler vi informasjon om bilen din med våre partnere for å sikre at ingen biler blir stjålet eller manipulert på annen måte.
- Kontaktdetaljer (navn, adresse, e-postadresse og telefon)
- Registreringsnummer
- Brukerbilde
- Påloggingsdetaljer
- Teknisk informasjon om enheten og internettforbindelsen din.
- Informasjon om hvordan du oppfører deg på siden eller i appene våre.
- Stedsinformasjon
- Informasjonskapsler og annet innhold lagret på enheten din.

Rettsgrunnlag: Oppfyllelse av kontrakt. Behandlingen som skjer med sikte på å forhindre og forhindre misbruk av våre tjenester er en integrert del av våre tjenester og er nødvendig for at vi skal kunne oppfylle hver avtale med deg når du bruker Drive.

Berettiget interesse: Behandlingen er nødvendig for å tilfredsstille Drives berettigede interesse i å tilby en effektiv markedsplass og gi deg informasjon om hvordan personen du ønsker å gjøre forretninger med har gjort forretninger tidligere.

Forbedre brukeropplevelsen på Drive. For å forbedre din opplevelse av tjenestene våre bruker vi dataene dine for å kunne gjøre tjenestene mer brukervennlige, f.eks. for å fikse feil, endre grensesnittet slik at du enkelt kan nå informasjonen du leter etter, eller fremheve funksjoner på plattformen som ofte brukes av våre kunder.

Formål Behandlinger som utføres Kategorier av personopplysninger
Forbedre brukeropplevelsen på Drive. Vi bruker informasjon om brukeratferd for å lage statistikk over hvordan tjenestene våre brukes. Vi bruker også slik statistikk for å finne ut hvordan du og andre navigerer og beveger deg rundt på sidene våre slik at vi kan lage bedre sider og tjenester i fremtiden og for å se om brukerne finner det de leter etter.

Vi samler inn informasjon om enheten din (f.eks. datamaskin, telefon eller nettbrett) for å tilpasse hver side til enheten du bruker.

Vi analyserer hvordan brukere bruker ulike tjenester og funksjoner for å se om det mangler ting eller om vi bør endre noe.

Vi registrerer dersom du opplever problemer med tjenestene våre, for eksempel hva som skjedde i forbindelse med at appen din krasjet. Analyser vi gjør av hvordan tjenestene våre fungerer og mottas av brukerne våre er jevnlig basert på aggregerte data, noe som betyr at vi samler inn informasjon om hvor mange brukere som har brukt tjenesten og legger dem sammen i stedet for å følge hver enkelt bruker individuelt. Selv om vi jevnlig analyserer aggregerte data, gjøres noe av behandlingen vår for dette formålet basert på data som kan identifisere deg som individ.

Vi jobber med å forbedre brukeropplevelsen og gjøre det enklere for deg å bruke Drive. For eksempel produserer vi automatiske søkestrenger som fullfører det du vil skrive, vi husker de siste søkene dine og kan også vise de sist publiserte annonsene som samsvarer med de siste søkene dine.

Vi behandler data om hvordan du søker etter annonser for å vise andre annonser som vi tror du kan være interessert i. Disse anbefalingene er basert på hvilke annonser som ligner på annonsene du nylig har søkt etter og hvilke annonser andre brukere har klikket på tidligere.
- Kontaktdetaljer (navn, adresse, e-postadresse og telefon)
- Registreringsnummer
- Brukerbilde
- Påloggingsdetaljer
- Teknisk informasjon om enheten og internettforbindelsen din.
- Informasjon om hvordan du oppfører deg på siden eller i appene våre.
- Stedsinformasjon
- Informasjonskapsler og annet innhold lagret på enheten din.

Berettiget interesse: Behandlingen er nødvendig for å tilfredsstille Drives berettigede interesse i å gjøre Drive til en bedre tjeneste.

Direkte markedsføring. Vi bruker dataene dine for å kunne sende nyhetsbrev, personlig tilpassede tilbud og relevant informasjon om våre tjenester og vise relevante annonser på Plattformen. Markedsføringen kan sendes til deg med post, SMS og e-post. Du kan også motta tilbud fra en av våre partnere. I så fall gjøres imidlertid slike utsendelser av oss via Plattformen. Denne behandlingen er basert på ditt forhåndssamtykke.

Formål Behandlinger som utføres Kategorier av personopplysninger
Direkte markedsføring Vi behandler informasjon om hvordan du vanligvis bruker Drive for å kunne gi deg personlig tilpasset innhold når du får tilgang til tjenester. Ser du på enkelte bilmerker og modeller kan vi for eksempel gi deg tips til hvordan du finner disse bilene på best mulig måte.

Vi behandler informasjon om hvordan du vanligvis bruker Drive for å sende deg tips og nyheter via nyhetsbrev, e-post og push-varslinger.

Vi ønsker kun å gi deg tips og nyheter som er relevante for deg med henvisning til det vi tror du er interessert i. Du kan alltid protestere mot denne aktiviteten ved å velge bort direkte markedsføring.For å forbedre og utvikle kommunikasjonen vår til deg, registrerer vi hvordan du samhandler med kommunikasjon som vi retter til deg, f.eks. hvis du har åpnet e-posten, om du har klikket på noen av artiklene eller lenkene eller om du har åpnet et push-varsel. Oppfølgingen skjer på et aggregert nivå for alle brukere som mottok meldingen, men er basert på dine unike data. Du kan alltid protestere mot denne aktiviteten ved å velge bort direkte markedsføring.

Vi følger opp hvordan du reagerer på markedsføring som vi gjør for Drive i andre kanaler, for eksempel kan vi se hvilken annonsekampanje som førte til at du lastet ned hver app. Hensikten med dette er å forstå hvordan vi kan når våre brukere på best mulig måte og når det er praktisk for oss å vise reklame for Drive. Dette gjøres for at vi skal kunne følge med på hvor effektive annonsekampanjene våre er, og hvilke kanaler vi bør fokusere på.

For å kunne markedsføre tjenestene våre til personer vi tror er interessert i dem, bruker vi Googles og Facebooks markedsføringstjenester. Dette betyr at vi deler informasjon med Google om hvordan brukerne våre samhandler med hver tjeneste for å kunne markedsføre Drive på en relevant måte i Googles og Facebooks annonsenettverk.
- Kontaktdetaljer (navn, adresse, e-postadresse og telefon)
- Registreringsnummer
- Brukerbilde
- Påloggingsdetaljer
- Teknisk informasjon om enheten og internettforbindelsen din.
- Informasjon om hvordan du oppfører deg på siden eller i appene våre.
- Stedsinformasjon
- Informasjonskapsler og annet innhold lagret på enheten din.

Berettiget interesse: Behandlingen er nødvendig for å tilfredsstille Drives legitime interesse i å forbedre Drives kommunikasjon og gjøre den mer relevant for deg som bruker og for å kunne markedsføre Drives tjenester. Samtykke: Behandlingen som finner sted når vi deler personopplysninger med Google og Facebook for å markedsføre Drives tjenester er basert på ditt samtykke. Du kan trekke tilbake samtykket ditt når som helst via innstillingene dine. Vi innhenter ditt samtykke for hver enhet du bruker. Derfor kan du ha forskjellige innstillinger på forskjellige enheter. Du kan nekte direkte markedsføring via lenke i utsendelsen vår eller ved å kontakte oss. Du kan gå inn under Drives retningslinjer for lokal lagring av data og informasjonskapsler og nekte noen av informasjonskapslene vi setter.

Vis annonser og hold styr på hvordan annonsering vises til deg. Når Drive leverer reklame til deg som bruker, bruker vi ulike identifikatorer som informasjonskapsler. Dette gjør vi for å kunne vise annonser og følge opp hvor mange som klikker på annonsene. Dette bruker vi også for å kunne levere annonsering som er relevant for deg som besøkende og for å begrense antall ganger du ser den samme annonsen under ditt besøk.

Formål Behandlinger som utføres Kategorier av personopplysninger
Vis reklame og hold styr på hvordan reklame vises til deg. Gjennom samarbeidspartnere leverer vi annonsering som du kan se på Drive og vi teller hvor ofte annonsen vises til deg og andre brukere.

Vi følger også opp hvor mange ganger du har klikket på en annonse. Dette gjøres for at vi skal vite hvor ofte en annonse har blitt vist på Drive, optimalisere hvordan annonsering vises på Drive for den beste brukeropplevelsen og slik at vi vet hvor effektiv annonsen har vært og hvor mye vi bør belaste våre annonsører.

Partnerne våre samler inn data fra din datamaskin, nettbrett, mobiltelefon eller annen enhet for å vise annonsering eller reklamerelaterte tjenester. Ved å samle inn data kan vi for eksempel vise en spesifikk reklameannonse basert på hvilken nettleser du bruker eller hvilken tid på døgnet det er, samle inn statistikk i forbindelse med aktiviteten på en nettside, optimalisere plassering av annonser, undersøke rekkevidden og frekvensen av annonser, måle antall bannervisninger, samle inn faktureringsdokumenter for annonsører og logge antall og type annonser som vises på et bestemt tidspunkt på et bestemt nettsted.

Via våre samarbeidspartnere måler og optimaliserer vi annonseringen du ser, slik at du får en positiv opplevelse av annonseringen som vises.
- Kontaktdetaljer (navn, adresse, e-postadresse og telefon)
- Registreringsnummer
- Brukerbilde
- Påloggingsdetaljer
- Teknisk informasjon om enheten og internettforbindelsen din.
-Informasjon om hvordan du oppfører deg på siden eller i appene våre.
-Stedsinformasjon.
-Informasjonskapsler og annet innhold lagret på enheten din.

Berettiget interesse: Behandlingen er nødvendig for å tilfredsstille Drives berettigede interesse i å kunne vise annonser på Drive

Tilpass annonser som vises til deg. Vi bruker ulike identifikatorer som informasjonskapsler for å vite hvor du er og hva vi tror du er interessert i, din alder eller kjønn og hvilke artikler eller annonser du har besøkt før. Vi gjør alt dette for å sikre at reklamen som vises til deg skal være så relevant som mulig.

Formål Behandlinger som utføres Kategorier av personopplysninger
Tilpass annonsene som vises til deg Våre samarbeidspartnere samler inn data fra din datamaskin, nettbrett, mobiltelefon eller annen enhet for å kunne vise annonsering eller reklamerelaterte tjenester. Ved å samle inn data kan vi for eksempel vise en spesifikk annonse basert på hvilken nettleser du bruker eller hvilken tid på døgnet det er, samle inn statistikk i forbindelse med aktiviteten på en nettside, optimalisere plasseringen av annonsen, undersøke rekkevidden og frekvens av annonsen, mål antall bannervisninger, samle faktureringsinformasjon for annonsører og logg antall og type annonser som vises på et gitt tidspunkt på et gitt webside.

Via våre samarbeidspartnere måler og optimaliserer vi annonseringen du ser, slik at du får en positiv opplevelse av annonseringen som vises.
- Kontaktdetaljer (navn, adresse, e-postadresse og telefon)
- Registreringsnummer
- Brukerbilde
- Påloggingsdetaljer
- Teknisk informasjon om enheten og internettforbindelsen din.
- Informasjon om hvordan du oppfører deg på siden eller i appene våre.
- Stedsinformasjon.
- Informasjonskapsler og annet innhold lagret på enheten din.

Berettiget interesse: Behandlingen er nødvendig for å tilfredsstille Drives berettigede interesse i å kunne vise annonser på Drive. Du kan nekte personlig tilpasset annonsering under innstillinger.

Behandling av personopplysninger for gründere. Hvis du er kontaktperson eller representant for et selskap som er kunde hos Drive, vil vi behandle personopplysningene dine. Les mer om dette på Databeskyttelse for deg som bedriftskunde.

Når du er i kontakt med vår support. Hvis du er i kontakt med oss, behandler vi dine personopplysninger for å kunne hjelpe deg med saken din på best mulig måte.

Formål Behandlinger som utføres Kategorier av personopplysninger
Håndtere support Vi behandler dine personopplysninger når du er i kontakt med vår support. Kontaktinformasjon (navn, adresse. Dette skjer når vi svarer på spørsmål fra deg og bistår deg med eventuelle problemer. For å kunne svare på spørsmålene dine, trenger ofte tilgang til informasjon om hvordan du har brukt Drive, for eksempel annonser du har fått publisert og annonsesvar du har mottatt eller sendt, tidligere kontakt med support og lignende informasjon om hvordan du har brukt Drives tjenester. - Kontaktdetaljer (navn, adresse, e-postadresse og telefon)
-Registreringsnummer
- Brukerbilde
- Påloggingsdetaljer
- Teknisk informasjon om enheten og internettforbindelsen din.
- Informasjon om hvordan du oppfører deg på siden eller i appene våre.
- Stedsinformasjon
- Informasjonskapsler og annet innhold lagret på enheten din.

Berettiget interesse: Behandlingen er nødvendig for å tilfredsstille Drives og din legitime interesse i å håndtere forespørsler fra deg og Drives interesse i å utvikle og forbedre vår støtte til kunder.

Oppfyllelse av lovpålagte forpliktelser. Vi behandler dine personopplysninger for å oppfylle våre lovpålagte forpliktelser. Slik behandling skjer for eksempel når vi lagrer data for regnskapsformål eller når vi er juridisk forpliktet til å utlevere data til myndigheter.

Formål Behandlinger som utføres Kategorier av personopplysninger
Overholdelse av lovpålagte forpliktelser Drive er, som alle norske aksjeselskaper, bokført. Derfor må vi lagre visse typer økonomiske data, som for eksempel fakturadokumenter og opplysninger om hvilke innbetalinger som er foretatt til oss og hvem som har foretatt disse innbetalingene, for å oppfylle vår forpliktelse etter regnskapsloven.

På forespørsel fra myndigheten gi opplysninger om hvordan en person har brukt Drive, for eksempel informasjon om hvor mange og hvilke annonser
- Kontaktdetaljer (navn, adresse, e-postadresse og telefon)
-Registreringsnummer
- Brukerbilde
- Påloggingsdetaljer
- Teknisk informasjon om enheten og internettforbindelsen din.
- Informasjon om hvordan du oppfører deg på siden eller i appene våre.
- Stedsinformasjon
- Informasjonskapsler og annet innhold lagret på enheten din.

Juridisk forpliktelse: Behandlingen utføres fordi vi er forpliktet til det i henhold til loven.

Hvor lenge lagrer vi dine personopplysninger?

Kategorier av personopplysninger Lagringsperiode
Kontoinformasjon - Data som du har oppgitt til oss som er knyttet til kontoen din, for eksempel brukernavn, e-postadresse, postnummer osv., og informasjon om når du registrerte kontoen din.

Meldinger du sendte til Drives support.

Informasjon som du har oppgitt og som du selv har lagt til profilen din, for eksempel meldinger som du har sendt til eller mottatt fra andre brukere innenfor rammen av hver meldingstjeneste, lagrede annonser og overvåking på Drive.

Annonser og informasjon samlet inn i forbindelse med din annonsering. Dette er informasjon du har gitt oss når du har brukt tjenestene våre, men som kanskje ikke kan se i profilen din.

Transaksjonsinformasjon som inneholder informasjon om betalinger du har utført via Drive.

Data som vi registrerer når du surfer rundt i Drive. Det kan være informasjon om hvilke annonser du ser på, hvilke knapper du trykker på og hvilke sider du er på.

Informasjon om din geografiske plassering. Disse er basert på din IP-adresse eller mobilenhetens plasseringsinformasjon.
Så lenge du er aktiv kunde/medlem av Drive og i tre år deretter.

Så lenge du er aktiv kunde/medlem av Drive og i tre år deretter.
Så lenge du er aktiv kunde/medlem av Drive og i tre år deretter.

Disse dataene lagres i maksimalt tre år fra det tidspunktet du annonserte eller på annen måte oppga dataene til oss.

Disse er vi forpliktet til å lagre i syv kalenderår av regnskapsmessige årsaker.

Disse dataene lagres i maksimalt 18 måneder fra tidspunktet de ble samlet inn.

Disse dataene lagres i maksimalt 30 dager og fornyes så snart nye data er mottatt, deretter slettes de gamle dataene.

Hvor behandler vi dine personopplysninger?

Vi tilstreber alltid at dine personopplysninger skal behandles innenfor EU/EØS og alle våre egne IT-systemer er lokalisert innenfor EU/EØS.

Overføring til leverandører i tredjeland. Noen av våre leverandører har deler av sin virksomhet i land utenfor EU/EØS (slike land kalles "tredjeland"). Uavhengig av hvilket land personopplysningene dine behandles i, tar vi alle rimelige juridiske, tekniske og organisatoriske tiltak for å sikre at beskyttelsesnivået er det samme som innenfor EU/EØS. Vi sørger for at leverandøren inngår en avtale med oss der de forplikter seg til å overholde regelverket som EU-kommisjonen har godkjent om beskyttelse av personlig integritet.

Dine rettigheter

Du har rett til å vite hva vi gjør med dine personopplysninger. Du har også rett til å få tilgang til dine personopplysninger og i noen tilfeller få dem rettet, slettet eller blokkert. Nedenfor lister vi opp hvilke rettigheter du har og hvordan du bruker dem.

Få tilgang til dine personopplysninger. Vi er alltid åpne og transparente med hvilken informasjon vi har om deg. Hvis du har en Drive-konto, kan du når som helst logge deg på for å se hvilken informasjon som er registrert om deg der, for eksempel hvilken kontaktinformasjon vi har til deg, din plassering for annonsering og hvilken annonseovervåking du har registrert. Dersom du ønsker å få et mer detaljert innblikk i hvilke personopplysninger vi behandler om deg, kan du be om innsyn i disse opplysningene (i et såkalt registerutdrag). Via dine innstillinger kan du be om et slikt registerutdrag. Siden vi er forpliktet til å beskytte dine personopplysninger mot uautorisert tilgang, vil vi bare frigi slike data som vi vet med sikkerhet tilhører deg.

Slett data. I noen tilfeller har du rett til å få dine personopplysninger slettet, f.eks. dersom personopplysningene ikke lenger er nødvendige for formålene de ble samlet inn for. I slike tilfeller vil vi slette dataene vi har om deg, men med noen viktige unntak. Vi vil beholde slik informasjon som vi er pålagt å beholde ved lov (for eksempel for regnskapsformål). Hvis vi har grunn til å tro at du har brukt Drive i strid med vilkårene våre, vil dataene dine bli holdt i karantene i to år etter forespørselen om sletting og brukes i denne perioden utelukkende med det formål å oppdage og forhindre misbruk av tjenestene våre. Du kan be om sletting av dine personopplysninger ved å sende en e-post til info@drive.no.

Be om retting av personopplysninger. Dersom du mener at opplysninger om deg er uriktige eller ufullstendige, har du rett til å be om at opplysningene blir rettet eller supplert. Hvis du har en Drive-konto, kan du oppdatere informasjon om deg selv ved å logge på med Drive-kontoen din og endre kontoinnstillingene dine. Hvis din forespørsel om retting gjelder andre data, vennligst kontakt oss.

Si nei til direkteannonsering. Du kan når som helst si nei til behandling av personopplysninger som Drive gjør for direkte markedsføring, for eksempel via e-post. Du kan melde deg av ved å klikke på en lenke i utsendelsen eller kontakte vår kundestøtte.

Innsigelse mot behandling basert på vår legitime interesse. Du har rett til å protestere mot behandling av dine personopplysninger som vi gjør basert på vår legitime interesse. Hvis du protesterer mot slik behandling, kan vi bare fortsette behandlingen dersom vi kan påvise at det er tungtveiende legitime grunner til at personopplysningene må behandles som veier tyngre enn dine interesser.

Hvis du protesterer mot visse behandlinger av personopplysninger, er det flere faktorer vi vil ta hensyn til, for eksempel dine rimelige forventninger og hvilke fordeler og ulemper behandlingen medfører for deg, Drive, andre brukere og eventuelle tredjeparter. Du kan se hvilke behandlinger vi utfører basert på vår legitime interesse under overskriften "Hva bruker vi personopplysningene dine til?".

Begrens behandlingen av personopplysninger. Du har rett til å be om at vår behandling av dine personopplysninger begrenses. Dersom du ber om at behandlingen av opplysningene dine begrenses, kan det imidlertid bety at vi ikke kan oppfylle våre eventuelle forpliktelser overfor deg i den tiden behandlingen er begrenset.

Dataportabilitet. Til slutt har du rett til å motta en kopi av dine personopplysninger i et strukturert format (dataportabilitet). Retten til dataportabilitet omfatter kun data som du selv har gitt oss og som vi behandler for å oppfylle en avtale med deg eller med støtte fra ditt samtykke.

Kontakt oss angående dine rettigheter. Hvis du ønsker å utøve noen av dine rettigheter, kan du be om tilgang til eller sletting av dine personopplysninger ved å kontakte oss på info@drive.no eller via vår chat. og angi hva det er du ønsker hjelp til.

Hvem kan personopplysninger utleveres til?

Vi deler informasjon om deg med andre, for eksempel leverandører som behandler personopplysninger på våre vegne, myndigheter og samarbeidspartnere. Her kan du lese mer om hvem vi utleverer personopplysninger til.

Leverandører som behandler personopplysninger på våre vegne. Noen ganger må vi leie inn leverandører for å levere våre tjenester til deg (persondatabehandlere). Slike leverandører kan for eksempel levere systemer for sending av e-post og push-varsler, skytjenester for datalagring, analyseverktøy eller systemer for publisering og visning av bannerannonsering. Det kan også være kundeservicebedrifter, IT-konsulenter eller logistikk- og transportbedrifter som leies inn for å levere biler til prøvekjøring eller biler som er kjøpt inn. Vi er da fortsatt ansvarlige for behandlingen av dine personopplysninger hos underleverandøren. Leverandørene kan ikke bruke dataene til andre formål enn de vi spesifiserer.

Myndigheter. Vi utleverer personopplysninger til myndigheter, som politiet og skattemyndighetene, på myndighetens anmodning dersom vi er forpliktet til det ved lov eller myndighetsvedtak eller til rettshåndhevende myndigheter for å bidra til en pågående straffeetterforskning. Når vi deler personopplysninger med myndigheter, er det enten fordi vi har en juridisk forpliktelse til det, eller fordi vi har en legitim interesse i å bidra til en pågående etterforskning.

Samarbeidspartnere som tilbyr tjenester til Drive-brukere. Dersom du annonserer i slike kategorier hvor vi sammen med samarbeidspartnere leverer hjelpetjenester, for eksempel bilforsikring for bilkjøpere eller en tjeneste for å sikre betalinger, kan vi dele personopplysninger med forsikringsselskapet eller betalingsleverandøren for at de skal kunne yte tjenesten sin til deg. I noen tilfeller deler vi innhold fra annonser publisert på Drive med partnere slik at de kan tilpasse sine tjenester til våre brukere. Dette skjer for eksempel hvis du velger å bruke digitale kontrakter, annonsens overskrift og annet innhold kan deretter deles med vår partner som tilbyr digitale kontrakter. Vi inngår avtaler for å sikre at slike samarbeidspartnere behandler data i samsvar med gjeldende personopplysningslovgivning. Vi deler informasjon med disse partnerne fordi det er nødvendig for å oppfylle vår avtale med deg.

Markedsføringspartnere Vi deler personopplysninger med Google og Facebook for å markedsføre Drive tjenester basert på ditt samtykke.

Inkassoselskaper. Hvis Drive har et krav mot deg, kan vi dele personopplysningene som er nødvendige med inkassoselskaper for å etablere, håndheve og utøve vårt rettskrav.

Mottakere du ber oss dele informasjon med. Hvis du sender meldinger eller oppgir kontaktinformasjon til annonsører som annonserer på Drive, vil vi dele personopplysningene du oppgir i meldinger og skjemaer med personen du kontakter. Hvis personen du kommuniserer med er et selskap, blir mottakeren personopplysningsansvarlig for personopplysningene som meldingene dine kan inneholde. Vi deler informasjon med disse mottakerne fordi det er nødvendig for å oppfylle vår kontrakt med deg.

Vi vil ikke dele, selge, overføre eller på annen måte avsløre personlig informasjon utover det som er angitt i denne personvernerklæringen med mindre vi er pålagt å gjøre det som følge av en juridisk forpliktelse eller vi først har innhentet ditt samtykke.

Personvernombud og kontakt for spørsmål. Vi har oppnevnt et personvernombud som sørger for at behandlingen av dataene dine skjer på en lovlig måte. Personvernombudet er tilgjengelig for å hjelpe deg med spørsmål knyttet til databeskyttelse. Ønsker du å komme i kontakt med oss eller har spørsmål om håndtering av personopplysninger kan du sende en e-post til info@drive.no eller nå oss via chat.

Hva betyr det at Personverntilsynet er en tilsynsmyndighet? Personverntilsynet er ansvarlig myndighet for å overvåke anvendelsen av personopplysningslovgivningen. Hvis du mener at Drive behandler personopplysninger feil, kan du sende inn en klage til det norske personvernbyrået. Drive’s firmadetaljer: Drive Mobility AS, organisasjonsnummer 930 712 256, Rosenkrantz gate 15, 0160 Oslo.

Oppdateringer av denne policyen. Hvis vi gjør endringer i denne personvernerklæringen, vil vi legge ut en oppdatert versjon på Drive-nettstedet.

Denne versjonen av Drives personvernerklæring ble publisert 01. januar 2024.

Selg bilen din raskt, trygt og gratis

Skriv inn registreringsnummer og kjørelengde for å motta tilbud fra forhandlere
km